27/05/2016

Магія ягідного світу в садибі “Дримба”

Існує поняття  пам’яті людини, коли згадуєш запахи і вмієш розрізняти їх. Щось такого з нами діється на початку літа, коли чуємо запах полуниці, яка в цю пору плодоносить. Запашну полуницд пропонуємо до скуштувати просто з грядки в Садибі «Дримба». Полуницю треба ласувати саме в цей час, бо мороженою вона не відтворить смаку і пахощів, якими наповнює повітря.

Полуниця має надзвичайно важливий фермент, який корисно впливає на організм і зокрема для сприяє виробленню гормону щитовидної залози — Тироксину. Необхідний елемент для його вироблення – Йод. А нестача йоду в організмі, як відомо, призводить до захворювання залози в дорослих  і дітей. Крім того, у полуниці присутній ванадій, який стимулює рух фагоцитів, – клітин крові, що знищують хвороботворні  мікроорганізми. Таким чином полуниця ще й очищає кров та підвищує імунітет, і як результат – сповільнює старіння.

Відпочиваючи у селищі Східниця, в Садибі «Дримба» в червні, коли дні найдовші, можна надихатися особливим ароматом аж до наступного літа. А ще, приготувати баночку (а то й дві!) ягід у власному соці. Смакуватимете взимку і згадуватимете відпочинок у нас!

 Рецепт від «Дримби»:

500 г полуниці;

250 г цукру

Спосіб приготування:

Чистимо ягідки; промиваємо їх холодною водою, даємо обсохнути. Кладемо на ніч або на кілька годин до миски й засипаємо цукром. Миску ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин і відставляємо, щоб не втрачати вітамінів. До години часу ще раз кип’ятимо 5 хвилин і даємо вистигнути. Теплою масою розливаємо в банки, попередньо стерилізовані.

Смачного, Панове!

Може у Вас є свій рецепт котрогось із полуничних смаколиків? Поділіться!

Тож червневі ласощі чекають на вас. Мандруючи стежками Східниці (а також грядками Садиби «Дримба»), не забувайте, що магія полуниць довго лоскотатиме ваші рецептори, роблячи відпочинок незабутнім.