“Вареники, вареники, Божі хваленники, не кожен їх варить, але кожен хвалить”
В садибі “Дримба” ми можемо почастувати вас варениками або провести майстер клас для людей, які прагнуть навчитись готувати цю давню й смачну українську страву!
Назва вареники – є загальноукраїнською, а пироги – західноукраїнською (галицькою).
Вважається, що страва існувала ще в часи язичництва і за своєю символікою різнилася з теперішніми уявленнями. Її споживання приписують ще трипільцям, де вареники символізували в них місяць та плодючість.
Вареники традиційно готуються недільного ранку, тоді, за звичаєм, вони вдаються найсмачнішими.
Культура їхнього споживання передбачає готування вареників (пирогів) тільки раз на тиждень, щоб зберегти відчуття святковості страви!
Хоча для справжніх поціновувачів немає обмежень у вживанні!
Приїхавши в “Дримбу”, ми можемо навчити вас секретам приготування цієї фантастичної страви !